Crostata di porri
1 porcja ciasta kruchego1 kg porów
1/4 filiżanki masła
1 łyżka mąki
1 filiżanka gorącego mleka
1 białko
1/4 filiżanki świeżo startego sera gruyere
2 łyżki parmezanu
Przepis na kruche ciasto:
2 filiżanki mąki pszennej
1 1/2 łyżeczki soli
1/2 filiżanki masła
5-6 łyżek zimnej wody
Przygotować ciasto.
Usypać stożek z mąki i soli. Zrobić pośrodku
wgłębienie, do którego wlać masło i wodę. Rękoma wyrabiać ciasto do wchłonięcia
przez mąkę masła, aż będzie miękkie, gładkie i elastyczne.
Oczyścić pory i cienko pokroić białą i
niewielką część zielonej. Pory podsmażyć w 3 łyżkach masła na dużym ogniu 15-20
minuty. Dodać soli, pieprzu, odstawić do ostygnięcia. W tym czasie w małym
naczyniu roztopić resztę masła, dodać mąkę i gotować na małym ogniu 2 minuty,
ciągle mieszając. Po trochu dodawać mleko, ciągle mieszając. Po 4-5 minutach
sos będzie gotowy. Białko ubić na sztywną pianę, dodać pory, sos, gruyere, sól,
pieprz. Wymieszać. Wyjąć z lodówki ciasto, rozprowadzić na tortownicy ok. 23
cm. Na wierzch wylać nadzienie, posypać parmezanem. Piec ok. 40 minut w
nagrzanym d 180 C .
Crostata di porri - English Version -
Ingredients:
1 portion of pasta
1 kg of leeks
1/4 cup of butter
1 tablespoon flour
1 cup of hot milk
1 egg white
1/4 cup of freshly grated gruyere cheese
2 tablespoons of Parmesan cheese
Ingredients for pasta:
2 cups of flour
1 1/2 teaspoon of salt
1/2 cup of butter
5-6 tablespoons of cold water
Preparation of cake.
Pile up a cone of flour and salt. Make the middle hole into which add butter and water. Hands knead the flour to absorb the butter until it is soft, smooth and elastic.
Clean the leeks and thinly slice all the white part and a small part of the green one each of the leek. Fry the leeks in 3 tablespoons of butter over high heat 15-20 minutes. Add salt, pepper and set aside to cool. At that time, in a small bowl melt the remaining butter, add the flour and cook over low heat for 2 minutes, stirring constantly. Little by little, add milk, stirring constantly. After 4-5 minutes, the sauce is ready. Protein beat stiff, then add the sauce, gruyere, salt and pepper. Mix. Remove the pasta from thefridge, spread on a baking pan about 23 cm. Pour filling on top, sprinkle with parmesan cheese. Bake for about 40 minutes in a preheated 180 C d.
Crostata di porri - English Version -
Ingredients:
1 portion of pasta
1 kg of leeks
1/4 cup of butter
1 tablespoon flour
1 cup of hot milk
1 egg white
1/4 cup of freshly grated gruyere cheese
2 tablespoons of Parmesan cheese
Ingredients for pasta:
2 cups of flour
1 1/2 teaspoon of salt
1/2 cup of butter
5-6 tablespoons of cold water
Preparation of cake.
Pile up a cone of flour and salt. Make the middle hole into which add butter and water. Hands knead the flour to absorb the butter until it is soft, smooth and elastic.
Clean the leeks and thinly slice all the white part and a small part of the green one each of the leek. Fry the leeks in 3 tablespoons of butter over high heat 15-20 minutes. Add salt, pepper and set aside to cool. At that time, in a small bowl melt the remaining butter, add the flour and cook over low heat for 2 minutes, stirring constantly. Little by little, add milk, stirring constantly. After 4-5 minutes, the sauce is ready. Protein beat stiff, then add the sauce, gruyere, salt and pepper. Mix. Remove the pasta from thefridge, spread on a baking pan about 23 cm. Pour filling on top, sprinkle with parmesan cheese. Bake for about 40 minutes in a preheated 180 C d.
Nessun commento :
Posta un commento